Buitenlandse toeristen krijgen unieke belevenis dankzij Groningse start-ups

Groningse start-ups werken samen 


Het nieuwste vertaalbureau uit de stad Groningen ‘Nimus translations’ verzorgt alle vertalingen voor The Grone. The Grone is de bus die toeristen naar de mooiste plaatsen van Groningen brengt. Door deze mooie samenwerking tussen de beide start-ups kan het internationale publiek een geweldige belevenis in Groningen ervaren.

 

Op ontdekkingsreis met de monnik Melchior

Voor de toerist begint het avontuur door het Groninger land al op de website van The Grone. En ook op de schermen in de bus en via de app zorgt Melchior, met zijn zware, mooie, dragende stem, dat de luisteraars mee worden gezogen in de geschiedenis en de karakteristieke plekken die Groningen rijk is. Want folders en flyers voor toeristen zijn absoluut uit de tijd.

 

“We vinden het een mooie uitdaging dat we de levendige content van The Grone mogen vertalen. The Grone is een absolute aanwinst voor de Groninger economie”, aldus Jelmer Klomp, accountmanager van vertaalbureau Nimus translations.

 

Iniatiefnemer Haskia Kramer van The Grone: “Wij willen Groningen op de kaart zetten als mooiste en meest gastvrije provincie. Bij gastvrijheid hoort ook dat we onze gasten zoveel mogelijk informatie in hun eigen taal geven. In de bus, op onze website en in onze app hebben we nu al Engelse en Duitse teksten staan. Op korte termijn willen we daar graag nog meer talen aan toevoegen. Daarom is het fijn dat we in Nimus een snelle en flexibele vertaler hebben gevonden. We vertellen het verhaal van Groningen. Verhalen moet je voelen. De vertalers van Nimus zijn in staat om dat gevoel in andere talen over te brengen!”.

 

V.l.n.r. Jelmer Klomp (Nimus translations), Peter Doorn (Groningen Connect/The Grone), Haskia Kramer (Groningen Connect/The Grone)

 

Groningen the place to be

Als we de Amerikaanse nieuwszender CNN en het toonaangevende Britse dagblad The Guardian mogen geloven is Groningen the place to be! Groningen komt dan ook in tal van toeristische lijsten naar voren. Alleen al de afgelopen jaren mocht Groningen ruim twee miljoen unieke toeristen begroeten (Bron: toerisme Groningen). Die het liefst de informatie tot zich nemen in hun eigen taal. Het is dan ook een logische keuze dat het nieuwe initiatief The Grone de samenwerking opzocht met de start-up Nimus translations.

 

Over The Grone

Vanaf maart rijdt de belevenisbus The Grone door het noorden van Groningen via het Middag-Humsterland naar Landgoed Verhildersum. Tijdens de rit geniet de toerist, expat, ondernemer of wie dan ook van een lekkere lunch met streekproducten. Je ervaart dat de tijd stil kan staan, terwijl eb en vloed eeuwig voelbaar blijven in Noordpolderzijl. Een bezoek aan de poldermolen De Goliath en doorrijden naar de Eemshaven, waar de wind altijd waait.

 

Onderweg krijg je aanvullende informatie over het gebied via een app. Wil je daar gebruik van maken dan heb je een smartphone en headphones nodig. Zo kun je onder meer verhalen horen van een bijzondere verhalenverteller, de monnik Melchior. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar buiten kijken en genieten van het prachtige Groninger land.

Op deze manier beleef je Groningen als nooit tevoren. Je ontdekt, hoort en voelt de schoonheid van Groningen en de Groningers.

 

Over Nimus translations

Nimus translations is het jongere broertje van het reeds gevestigde vertaalbureau Global textware. Al ruim twintig jaar bedient het vertaalbureau merken wereldwijd met kwaliteitsvertaaldiensten. Wat ooit begon met vertalingen naar het Nederlands, is uitgegroeid tot een full service vertaalbureau in alle talen over de hele wereld. Nimus translations is het innovatieve, ISO-gecertificeerde vertaalbureau dat de internationale ambities voor zijn klanten waar maakt. Hetzelfde team, alleen in een nieuw jasje naast het vertaalteam van Global textware.

 

Contact opnemen

 

Wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op! Stuur een mail naar sales@nimus.nl of bel 06-11496275.

Je kunt ook je telefoonnummer achterlaten.  Dan bellen we je zo snel mogelijk terug!