Financiële vertaling


 • Specialistische vertalers
 • Alleen native speakers
 • Innovatieve vertaalsoftware
 • ISO 9001, ISO 17100 en ISO 18587 gecertificeerd
 • Meer dan 160 talen
Gratis proefvertaling
Direct offerte

Binnen 2 uur heb je een reactie

Dé vertaalpartner voor een nauwkeurige financiële vertaling

Een financiële vertaling – de vertaling van een officieel financieel document – moet vooral erg nauwkeurig zijn. Jaarverslagen, jaarrekeningen en directieverslagen zijn met de grootste zorgvuldigheid opgesteld; dat mag onder geen voorwaarde verloren gaan in de vertaling. Nimus translations zorgt voor die stipte, foutloze vertaling, zodat alle bevoegden binnen je internationale onderneming de correcte informatie onder ogen krijgen.

Snelle levering mogelijk. Is er plotseling een belangrijke vergadering ingelast en heb je documenten of vergaderstukken in meerdere talen nodig? Daag ons uit en ontvang je financiële vertalingen op tijd, klaar voor het moment dat jij ze nodig hebt!

 

Ervaren vertalers voor vele financiële vakgebieden 

Bij Nimus translations hebben we een breed netwerk aan vertalers. Deze vertalers hebben elk hun eigen specialiteit, waaronder inzicht in de financiële markt. Hierdoor kunnen we financiele vertalingen in bijna elke sector aan, zoals:

 • Vastgoed
 • Internationale handel
 • Auto-industrie
 • Regionale ontwikkeling

Het ene financiële document is natuurlijk het andere niet. We hebben bekwame vertalers beschikbaar voor elke tekstsoort. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Jaarverslagen
 • Jaarrekeningen
 • Directieverslagen
 • Taxatierapportages
 • Projectaanvragen
 • Tenders

Soms dienen vertaalde financiële documenten voorzien te worden van een stempel bij de notaris, om er ook in de nieuwe taal een geldig, officieel stuk van te maken. Ook deze verplichte, officiële handeling neemt Nimus translations voor zijn rekening; we nemen zelf contact op met een beëdigd notaris. Je ontvangt dus een geldig document, dat direct bruikbaar is, zonder omwegen.

 

Nauwkeurige financiële vertalingen

Een jaarverslag, jaarrekening of directieverslag is over het algemeen zeer zorgvuldig en accuraat opgesteld. Wat de inhoud betreft, maar ook wat de ‘lading’ betreft. Wil je bijvoorbeeld de toon puur neutraal en zakelijk houden? Of is er ook enige ruimte voor een wervende ‘ondertoon’? Wie is het document voor? Voor aandeelhouders, geïnteresseerde klanten of branchegenoten?

Bij al dit soort vragen is Nimus translations een vertrouwde adviseur. Door nauw samen te werken kunnen we de verwachtingen van alle partijen kortsluiten. Vervolgens kan Nimus translations deze afspraken bewaken. We dragen jouw vertaling over aan onze vertalers, die helemaal thuis zijn in de financiële markt. Ze hebben veel kennis van zaken, en zijn ervaren in hun vakgebied. De vertalers van Nimus zijn goed op de hoogte van economische, bedrijfskundige en financiële terminologie. Nimus zorgt er altijd voor dat je economische vertaling door twee ervaren native speakers wordt gedaan. Uiteraard beiden met kennis van het betreffende onderwerp en de gewenste ’tone of voice’ bij financiële stukken. Er werken dus altijd minstens twee linguïsten samen aan de vertaling. Al is het maar om elkaar scherp te houden. Zo wordt elke onzorgvuldigheid vermeden – of onmiddellijk in de controlefase gecorrigeerd!

Is er haast bij? We verwerken ook spoedvertalingen. Mocht je dus opeens onverwachte een belangrijke vergadering hebben met internationale partners, staan wij voor je klaar. Je hebt zo de benodigde vertaalde documenten in handen.

 

Betrouwbaar privacybeleid

Vertrouwelijkheid van je financiële documenten staat bij Nimus voorop. Naast een door iedereen gedragen, betrouwbaar algemeen privacy-beleid hebben alle medewerkers van Nimus een geheimhoudingsverklaring getekend, voordat ze ook maar één te vertalen tekst onder ogen krijgen.

Omnidots

“Vlotte, ongecompliceerde dienstverlening van goede kwaliteit.”

 

 

Bekijk meer referenties