Medische vertaling


 • Specialistische vertalers
 • Alleen native speakers
 • Innovatieve vertaalsoftware
 • ISO 9001, ISO 17100 en ISO 18587 gecertificeerd
 • Meer dan 160 talen
Gratis proefvertaling
Direct offerte

Binnen 2 uur heb je een reactie

Dé vertaalpartner voor kwalitatieve medische vertalingen

 

Voor de vertaling van medische documentatie hebben al veel professionals in de medische wereld hun weg naar Nimus translations gevonden: quality assurance managers, regulatory affairs specialisten, inkoopafdelingen, zorginstellingen, zorgverzekeraars, de farmaceutische industrie. Onze medische vertalers hebben ruime ervaring met het vertalen van bijsluiters van medicijnen en medical devices, patiënteninformatie, maar ook de technische terminologie in software en applicaties voor ziekenhuizen. Bij Nimus translations weten we dat een medische vertaling alleen in goede handen is bij iemand met ervaring in een medische specialisatie.

Als gecertificeerd vertaalbureau bedienen wij dan ook al jaren verschillende zorginstellingen en breder: alle bedrijven die zich bezighouden met ‘life sciences’. Nimus translations is een betrouwbare vertaalpartner waar je met alle medische vertalingen terecht kunt. Vanzelfsprekend gaan wij discreet om met vertrouwelijke informatie – bedrijfsgevoelig of privacygevoelig.

DEAM Products

“Onze medische documentatie snel en professioneel vertaald. Fijn om met zo’n betrouwbare partner te werken.”

 

 

Bekijk meer referenties

Wat bieden wij?


Correcte medische vertaling

Tijdens het vertaalproces, dat van begin tot eind is ingericht volgens de ISO 17100 norm, maken we ook gebruik innovatieve software. Met alleen maar voordelen: de software zorgt er voor dat terminologie consistent en correct wordt vertaald. Nergens zo belangrijk als in de medische wereld, die immers internationaal zonder misverstanden moet communiceren. Het gebruik van deze slimme software heeft ook een positieve ‘bijwerking’: het levert onze klanten een besparing op. Immers: het feilloze vertaalgeheugen bewaart dubbele teksten die in elke vertaling voorkomen, ook voor een volgende gelegenheid over (deels) hetzelfde onderwerp. Alles wat wij al eerder vertaald hebben, brengen wij niet opnieuw in rekening.

 

 Vertrouwelijkheid gewaarborgd

Bij Nimus translations zijn we gehecht aan de privacy van onze klanten. Alle informatie die je noodzakelijkerwijs even met ons deelt, is bij ons in goede handen. Wij houden ons strikt aan alle relevante wetgeving op het gebied van vertrouwelijkheid en privacy.

 

 

 Gecertificeerd vertaalbureau

Nimus translations is ISO 9001 en ISO 17100 gecertificeerd. Wij voldoen dan ook aan de strenge normen die vereist zijn om een correcte medische vertaling te mogen verzorgen. Om een nog hogere kwaliteit te garanderen, controleert een deskundig revisor altijd de eerste vertaling van de medisch vertaler. Die revisor let op consistentie, grammatica en het gebruik van de juiste medische terminologie. We leveren de vertaling als het nodig is ook volgens de EMA-richtlijnen. Want bij Nimus translations weten we maar al te goede: kleine fouten in een medische tekst kunnen grote gevolgen hebben.

 

 Innovatieve vertaalsoftware

Nimus maakt gebruik van de nieuwste vertaalsoftware. Deze software is niet ‘de baas’ over de vertaling; het biedt alleen solide, feilloze ondersteuning voor onze vertalers. De software houdt bijvoorbeeld termen bij, die vaker voorkomen in een tekst en waarschuwt voor inconsequent – en dus minder begrijpelijk – vertalen.

 

 

Nimus heeft ruime ervaring met medische vertalingen


Medische specialisaties

 • Contactlenzen
 • Medische apparatuur
 • Medische hulpmiddelen
 • Klinische geneeskunde
 • Chirurgische apparatuur
 • Tandheelkunde

Staat je medische specialisatie of tekst er niet tussen? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Medische teksten

 

Contact opnemen

 

Wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op! Stuur een mail naar sales@nimus.nl of bel 06-11496275.

Je kunt ook je telefoonnummer achterlaten.  Dan bellen we je zo snel mogelijk terug!