Nimus is ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Met trots kunnen we melden dat Nimus sinds vorige week een ISO-gecertificeerd vertaalbureau is geworden. Na een externe audit van twee dagen, waarbij een auditeur controleert of we werken volgens de geldende ISO-normen, zijn we in het bezit van twee belangrijke certificaten: de ISO 9001:2015 en de ISO 17100:2015. ISO (International Organization for Standardization) is een onafhankelijke internationale organisatie die normen vaststelt voor allerlei bedrijfstakken, voornamelijk om de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie van producten en diensten te garanderen.

 

Goed kwaliteitsmanagement

De ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Deze norm benadrukt het belang van de wensen van de klant, de kwaliteit van de dienst en een continue ontwikkeling van de organisatie. In de praktijk betekent dit dat we een kwaliteitshandboek hebben, waarin we alle interne processen beschreven hebben waar alle medewerkers van ons bedrijf zich aan moeten houden. Je kunt hierbij denken aan een stappenplan voor het opstellen van een offerte, een lijst met eisen die we stellen aan onze leveranciers en een klachtenafhandelingsprocedure.

 

Hoogwaardige vertaaldiensten

De ISO 17100 norm beschrijft aan welke eisen een aanbieder van vertaaldiensten moet voldoen. Het gaat om de volgende onderdelen: inzet van mensen en middelen, kwaliteitszorg, projectbeheer, contractueel kader en dienstverlening. Concreet betekent dit dat we bijvoorbeeld onze interne processen van alle vertaaldiensten die we aanbieden beschrijven in de vorm van een processchema of stappenplan. Ook moeten we bepaalde eisen stellen aan gekwalificeerde projectbeheerders, vertalers en proeflezers. Conform deze ISO-norm laten we onze vertalingen altijd controleren door tweede gekwalificeerde native speaker.

 

ISO-certificeringen, interne processen, audits en structuren: het klinkt saai en als een randzaak, maar het is de kern van ons vertaalbureau. Dankzij onze werkwijze, volgens de geldende ISO-normen, kunnen we hoogwaardige vertalingen leveren die aan de wensen van onze klanten voldoen.

Heb je nog vragen over onze ISO-certificeringen, onze werkwijze of dienstverlening? Ons enthousiaste team zal je hier met plezier meer over vertellen!

 

Neem direct contact op

Contact opnemen

 

Wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op! Stuur een mail naar sales@nimus.nl of bel 06-11496275.

Je kunt ook je telefoonnummer achterlaten.  Dan bellen we je zo snel mogelijk terug!