Over Nimus


Avontuurlijk, internationaal, innovatief en persoonlijk

Ons verhaal


 

Nimus komt van Hiëronymus, de beschermheilige van de vertalers. Hero Nimus, je mag gewoon Hero zeggen, zie je overal op de website opduiken. Net terug van een rondreis door Azië, Afrika of waar dan ook, met in zijn rugzak alle kennis van talen, culturen, techniek en de innovatie die hij tijdens zijn reizen over de hele wereld heeft opgesnoven. Zijn ambitie, internationale oriëntatie, brede interesse en uitgekiende inventiviteit komen terug in de kernwaarden van vertaalbureau Nimus translations.

 

Nimus is avontuurlijk


Onze vacatures | Nimus translations

Nimus pakt het graag anders aan dan ‘vastgeroeste’ vertalers die al jaren hetzelfde doen. Nimus gaat geen uitdaging uit de weg en blijft zich verdiepen in nieuwe ontwikkelingen. Uitdagingen maken ons niet bang; ze zijn voor ons juist een bron van inspiratie. En dat geldt met name voor digitalisering en automatisering. Door de enorme toename aan online content verandert ook de vraag naar de internationalisering van die content – en dus de vertaling daarvan. Wij houden deze ontwikkelingen in de gaten en spelen hier voortdurend op in. Automatisering is ook uit de vertaalbranche niet meer weg te denken. We willen dat onze klanten er hun voordeel mee doen. Hoewel vertalen nog steeds mensenwerk blijft, maken we waar mogelijk gebruik van de enorme voordelen die de automatisering ons biedt.

Wil je ook weten welke avonturen Nimus allemaal onderneemt? Lees dan eens de berichten op de pagina Actueel.

Nimus is internationaal


Vertaalbureau Nimus translations

De drijfveer van Nimus is om bedrijven van dienst te zijn bij hun internationale activiteiten en ambities. Niet alleen bedrijven die al een omvangrijk internationaal netwerk hebben; juist ook bedrijven die de ambitie hebben om (voor het eerst) de internationale markt op te gaan. Hiervoor heeft Nimus contact met een groot aantal hero’s over de hele wereld, die allemaal stuk voor stuk specialist zijn in hun vakgebied en hun talencombinatie. Bij Nimus kennen we altijd iemand in ons netwerk die precies de juiste kennis van talen en culturen in huis heeft. Alleen zo iemand komt in aanmerking voor een vakkundige, verantwoorde vertaling.

Wil je meer informatie over onze kennis van talen en culturen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!

Nimus is innovatief


Bij Nimus vinden we dat je moet blijven innoveren. Niet vanwege het innoveren op zich, uit liefde voor de techniek, maar vanwege de behaalde voordelen voor onze klanten! Voor ons betekent dit dat we zo veel mogelijk technische oplossingen proberen te vinden voor bijvoorbeeld steeds herhaalde, simpele handelingen (woorden en begrippen die in een branche vaker voorkomen) en arbeidsintensief werk. Zo houden we meer tijd over voor de meer uitdagende keuzes die óók bij goed vertaalwerk horen. Waar de techniek ons kan ondersteunen om de productiviteit en de kwaliteit te verhogen, zullen we dit niet nalaten. Dit alles om de investering die onze klanten doen in een vertaling zo rendabel mogelijk te houden. Ook betekent dit dat we bij Nimus goede en originele oplossingen proberen te bedenken voor vertaalproblemen waar de klant mee zit. En waar mogelijk delen we graag onze kennis!

Meer weten over onze techniek, zoals vertaalsoftware, slimme vertaalgeheugens, bestandstypen, CMS en API’s? Lees dan verder op de pagina Onze techniek!

Nimus is persoonlijk


Nimus hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering. Alleen al omdat vertalingen nauwkeurig maatwerk zijn, waarbij je elkaars ’toon’ en vaardigheden steeds beter leert kennen en waarderen. Daarom hebben we graag een vlot contact met onze klanten en willen we benaderbaar zijn. Dit betekent dat we altijd de tijd nemen voor een goed gesprek. Onze visie is dat wanneer we de klant leren kennen, we de klant ook beter kunnen helpen. Hoe meer begrip van de vertaalvraag, des te beter de vertaling wordt. Persoonlijke benadering betekent ook dat we open en eerlijk zijn over onze dienstverlening. We laten onze klanten altijd van tevoren weten wat de investering is, wat we leveren en wanneer we leveren.

Wil je wat meer informatie over vertaalwerk? Bel 050-5844030 of mail ons via sales@nimus.nl. Wil je liever teruggebeld worden? Gebruik dan de Bel mij knop. Je hoort dan heel snel van ons.

Contact opnemen

 

Wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op! Stuur een mail naar sales@nimus.nl of bel 06-11496275.

Je kunt ook je telefoonnummer achterlaten.  Dan bellen we je zo snel mogelijk terug!